Tips om je batterij te sparen

Tips om je batterij te sparen

Hoeveel procent batterij heb jij op dit moment? Of wist je het stiekem al voordat deze vraag gesteld werd? Ik ben altijd erg goed op de hoogte van het accu-percentage van mijn smartphone. Iets te goed, om eerlijk te zijn. De frustratie die iedereen wel eens (of heel vaak) heeft, is dat die telefoons zo snel leeg zijn. Daarom wat tips om zoveel mogelijk batterij te sparen!

Zet de helderheid van je telefoon lager
Hoe hoger de helderheid, hoe beter je op je smartphone kan kijken, maar ook: hoe meer batterij het je kost! Zet voor een lager energiegebruik de helderheid van je scherm zo laag mogelijk, dat kan zo een paar procent per dag kosten.

 

Zet ongebruikte services uit
Heb je geen bluetooth nodig? Zet het uit! Maak je even geen gebruik van internet? Zet je 3G en WiFi functie dan ook op offline. Het zoeken naar een goede 3G- of WiFi-verbinding kan je ontzettend veel batterij kosten. Locatievoorzieningen, automatische synchronisatie en push-notificaties zijn ook voorbeelden van services die veel van je accu vragen. Heb je ze niet nodig? Uitzetten die hap!

 

Ruim af en toe eens goed op
Hoe voller je opslagruimte, hoe meer energie het je smartphone kost. Zet dus regelmatig je foto’s en video’s over op je PC of laptop, verwijder ze van je telefoon of zoek ze uit! Wat je ook kan doen is het cachegeheugen wissen: dat is een tijdelijk geheugen wat linkjes, afbeeldingen en dergelijke van websites bewaard, zodat de website een volgende keer sneller geladen is. Ook geldt dat voor je internet-cookies en geschiedenis. Onnodige apps verwijderen is trouwens ook een goede tip, je zal vast een heleboel apps op je telefoon hebben staan die je amper tot nooit gebruikt. Anders ik wel! Leeg en organiseer je telefoon op deze manieren dus zo nu en dan, dat ruimt lekker op én het het helpt dus zeker mee om langer te doen met je batterij.

 

Verwijder je Facebook app
Het Britse dagblad The Guardian deed onderzoek naar de Facebook app en kwam erachter dat je gemiddeld 15% accu per dag overhoudt als je niet via de Facebook app, maar via Safari het sociale medium gebruikt. Maar ook als de Facebook app niet gebruikt werd, kostte het de telefoon meer batterij en opslagruimte! De app kan namelijk tot wel 500 mb aan opslag innemen. Verwijder dus de Facebook app en spaar tot wel 15% accu per dag!