10 bewijzen dat jij verslaafd bent aan je smartphone

  • Geplaatst op
  • Door Saske de Schepper
10 bewijzen dat jij verslaafd bent aan je smartphone

Geef het maar toe, je kunt niet zonder je telefoon, je wilt niet zonder je telefoon. Je kan je niet eens een leven voorstellen zonder smartphone.

Hier de tien bewijzen waarom jij verslaafd bent aan dat mooie, handige en gewoon fantastische uitgebreide zaktelefoontje!

Bewijs 1: wat is het eerste wat je pakt als je ’s ochtends wakker wordt? Juist.

Phone drop

Je kent het wel: je wordt wakker en het eerste wat je doet is checken wat je vannacht allemaal gemist hebt op Facebook, Snapchat, Instagram en Twitter. Vervolgens laat je je vrienden en de hele wereld weten dat je wakker bent en hoe lekker je geslapen hebt. Je surft nog even snel naar je favoriete blog om dat nieuwe artikel te lezen en je hebt ook nog wel wat tijd om wat YouTube video’s te kijken. Uiteindelijk sta je op en realiseer je je dat je over 15 minuten naar school of werk moet. Oeps!

Bewijs 2: zelfs op de wc of in bad ben jij met je smartphone bezig.

Naamloos-1-640-goeie
Bron

Ontken het maar niet! Uit onderzoek is gebleken dat 60% van de jongeren hun telefoon meeneemt naar het toilet. Grote kans dus dat als je een whatsappje van een vriend krijgt, hij op dat moment lekker rustig zit te kakken. Nu ik hier goed over nadenk heb ik één tip: leen NOOIT een telefoon van iemand, want wie weet wat voor poep- en plas-bacteriën er aan dat ding zitten.

 

Reden 3: je batterij is continue leeg door overmatig gebruik …

alive

 

Reden 4: … en daardoor neem jij je oplader overal mee naartoe.

twitter.comFreddyAmazinstatus658627934895362048-640
Bron

No way dat je telefoon uit mag vallen! Je moet en zal altijd je laatste likes en reacties checken wanneer jij dat wil. Op de foto hierboven zie je een hele creatieve oplossing om je telefoon op te laden als er verder geen stopcontact beschikbaar is, maar het gaat natuurlijk een stuk makkelijker met een PhoneJuice XL kabel of Powerbank.

 

Reden 5: je krijgt een mental breakdown als je je telefoon langer dan 5 minuten kwijt bent.

meltdown

Zelfs als je thuis bent en nergens heen hoeft is het één groot drama als je je telefoon kwijt bent. En dan gaat je moeder ook nog eens doen alsof het no big deal is. DAT IS HET WEL! Heb je trouwens al op de wc gekeken? Daar ligt de mijne meestal als ik ’em kwijt ben.

 

Reden 6: elke maand weer ben je binnen een week door je 3GB data heen.

Crying-girl-640
Bron

Je krijgt geen enkele selfie meer online door die verschrikkelijke Fair Use Policy van je provider. Tja, wat moet je dan met je leven? Ondanks alle frustraties die het met zich meebrengt probeer je toch die Instagram foto te plaatsen, maar nee, niets lukt. Wat een verdriet.

 

Reden 7: je trekt dit gezicht als je je telefoon laat vallen.

dropphone-640-goeie
Bron

De opluchting die je voelt als je telefoon nog heel is, is waarschijnlijk groter dan wanneer je eindelijk slaagde voor je rijexamen. Het scherm wel eens gebroken? Heftig, I feel you, man!

 

Reden 8: je wilt echt overal foto’s van maken.

fire-selfie-640
Bron

En niet alleen maar foto’s, ook een heleboel selfies natuurlijk! Het liefst eigenlijk alleen maar selfies. Anders kan je niet delen hoe mega interessant jouw leven is. Een selfie met het pak rijst wat je gekocht hebt, een selfie met je dode kat, alles moet online!

 

Reden 9: communiceren in het echte leven zie je niet meer zitten.

1460990

Je zit op een verjaardag ongemakkelijk in een kringetje met een stuk halfbevroren appeltaart en een kopje lauwe thee. Naast je komt die vreemde neef zitten en vraagt of jij ook zo van baardvormige korstmossen houdt. “Ehh, nee.” Je duikt gauw in je mobieltje. ‘Zucht, was dit maar online,’ denk je nog, ‘dan had ik hem gewoon kunnen blokkeren.’ Zo zit je de rest van je verjaardag veilig in je telefoon gedoken en whatsapp je met je vrienden over de rare interesses van je neef. In het vervolg pak je gewoon meteen je telefoon, dan praat er tenminste niemand tegen je.

 

Reden 10: wat is het laatste wat je doet voordat je gaat slapen?

1482322

Je ligt om een uurtje of 11 in bed en checkt nog even al je Social Media feeds. Na het kijken van een YouTube video over een opblaasbaar superman-pak en nog 29 andere video’s kom je erachter dat het 3 uur ‘s nachts is. Herkenbaar? Ja, hè.