Hoe verleng ik de levensduur van mijn kabels?

  • Geplaatst op
Hoe verleng ik de levensduur van mijn kabels?

We hebben het allemaal al een keer meegemaakt: een kapotte oplaadkabel.

Of het nu een scheur is of een onzichtbaar defect, ze gaan allemaal een keer stuk. Maar! Er zijn verschillende manieren om te zorgen dat je geliefde kabel zo lang mogelijk goed blijft werken. Hier 3 essentiële tips!

Pak de kabel altijd bij de kop beet als je hem uit je smartphone trekt

Net als dat je het hoofdje van je pasgeboren neefje goed moet vasthouden, geldt dit ook voor de kabels van je smartphone. Op het moment dat je de kabel bij het snoer beet zou pakken, krijgt de hechting tussen de kabel en de kop met de aansluiting op z’n donder. Reken maar uit hoe vaak dat is in een jaar als je elke dag je telefoon op moet laden! Rustig vastpakken bij ‘het hoofdje’ en de kabel vervolgens recht naar achteren uit je telefoon halen.

phonejuice-kabel-beetpakken

Minimale spanning op de kabel

Nee, we hebben het niet over de stroom die door de kabel gaat! Het is erg belangrijk dat je kabel altijd los hangt terwijl deze in de telefoon zit. Hoe strakker de kabel staat, hoe eerder hij stuk gaat bij de aansluitingen. Hoe meer je snoer op een kabelbaan lijkt, des te eerder hij het zal begeven. Geef je oplaadkabel dus de ruimte!

phonejuice-kabel-spanning

Zorg dat je kabel niet achter hoeken of scherpe delen blijft hangen

Hoe vaker de kabel knakt, buigt en beweegt, hoe meer kans er is op een interne beschadiging. Let er dus op dat je nachtkastje met scherpe hoeken geen stille moordenaar wordt. Ook is het belangrijk dat als je de kabel meeneemt dat je hem dan in een mooie ronde bos oprolt zodat er van binnen minder snel scheurtjes ontstaan.

Succes met het verzorgen van je dierbare kabel!