Maak je telefoon klaar voor de winter

Maak je telefoon klaar voor de winter

De winter is nu echt begonnen. De afgelopen dagen dook de temperatuur al onder de 0 graden en ook de komende dagen blijft het koud. Tijd om ook je smartphone voor te bereiden op die ijskoude dagen. Wij geven je hieronder een aantal tips om je telefoon winterklaar te maken.

Bescherm je telefoon met een hoesje
In de winter is je scherm kwetsbaarder, en breekt dus eerder. Zeker in de winter is het dus handig om een hoesje om je telefoon te hebben. Bovendien word je telefoon hierdoor niet te koud, wat weer slecht kan zijn voor de batterij.

 

Let op voor condens
Een telefoon die in koude buitenlucht is gebruikt, kan condenseren wanneer het toestel ineens binnen word gebruikt waar de temperatuur veel hoger kan zijn. Hierdoor kan vocht in het toestel komen wat voor schade kan zorgen. Je kunt dit voorkomen door het toestel kort uit te zetten voor je naar binnen gaat en 10 tot 15 minuten te wachten voordat je hem weer gebruikt.

 

Pas op voor gladheid
In de winter is het glad op de weg, maar ook je telefoon of je handschoenen kunnen glad zijn. Handschoenen met een goede grip kunnen voorkomen dat je smartphone per ongeluk uit je handen glipt.

 

Bewaar je telefoon op een warme plek
Of het nu s’nachts of overdag is, je toestel kan letterlijk kapot vriezen wanneer het echt gaat vriezen. Laat je telefoon dus niet achter op koude plekken zoals je auto, de garage etc.

 

Neem een powerbank mee
Als het echt koud wordt kan je batterij sneller leeg gaan dan normaal. Neem dus een goede powerbank mee als je op pad gaat, dan weet je zeker dat je genoeg power bij je hebt.